Onze werkwijze

Transparantie, eerlijkheid en professionaliteit

Ieder advies is uniek. De Nederlandse wetgeving schrijft voor dat een advies moet kunnen worden onderbouwd en transparant moet zijn. Advies Partner staat hiervoor. Het ene advies is kort en eenvoudig, de ander weer zeer uitgebreid en complex. Advies Partner geeft u duidelijkheid en eerlijkheid over de kosten, beloningsvormen, risico’s, wetgeving en ondersteuning welke u van ons kunt verwachten. Wij volgen de regels van het Wet Financieel Toezicht (WFT), hebben vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), werken uitsluitend met gediplomeerde en gecertificeerde adviseurs, zijn Erkend Hypotheek Adviseur(SEH), zijn Dutch Security Institute (DSI) Financieel Adviseur en DSI Integriteit gecertificeerd en staan ingeschreven bij het landelijk orgaan Klachteninstituut financiële dienstverlening (Kifid). Advies Partner staat dus voor kwaliteit en professionaliteit.

Onze werkwijze

Het eerste gesprek is kosteloos. Tijdens dit gesprek stellen wij ons voor en maken samen met u een inventarisatie van uw financiële situatie. Wij bespreken uw wensen en beoordelen samen met u of er een adviesbehoefte is en geven direct aan wat wij voor u kunnen betekenen. Onze insteek is een duurzame relatie met u te onderhouden waarbij u naar wens telkens weer een beroep op ons kunt blijven doen.

Kosten en beloning

Na de eerste inventarisatie dan wel voorafgaand aan een eventueel vervolg gesprek geven wij u uitleg over de eventuele kosten van maatschappijen en de beloningswijze van Advies Partner voor advies en bemiddeling. Ieder advies is anders, kort, lang, eenvoudig en/of complex.

Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Zodra de adviseur uw situatie heeft geïnventariseerd kan deze een schatting maken van de kosten van de bank of verzekeringsmaatschappij en de tijd die hij nodig heeft om uw wensen te realiseren. Hierna is het aan u om samen met de adviseur te bepalen hoe u deze wilt belonen. Er zijn diverse mogelijkheden.

1.Advies Partner rekent u geen bemiddelingskosten. Wij worden beloond door middel van provisie welke wordt voldaan door de betreffende bank of maatschappij rechtstreeks aan Advies Partner.
In dit geval zijn kosten en beloning verwerkt in de door u te betalen premie aan de betreffende bank of verzekeringsmaatschappij. Wij geven in alle gevallen openheid van de hoogte van de door ons te ontvangen provisie. Deze provisie kan eenmalig of doorlopend dan wel een combinatie van deze twee zijn. Buiten de door u te betalen premie dus geen verrassingen en /of rekeningen achteraf.

2.De adviseur ziet af van provisie, de producten die u afneemt zijn, voor zover bij de bank of verzekeringsmaatschappij dit toelaat, volledig vrij van provisie. U betaalt aan Advies Partner een vast bedrag dat bestaat uit het aantal gewerkte uren o.b.v. het kantoortarief à €125,- excl. btw per uur. U weet van te voren waar u aan toe bent.

3.U betaalt een toeslag op de te betalen premie van de bank of maatschappij. Sommige producten zijn netto producten of wel provisieloos. De kosten en beloning van Advies Partner worden in dit geval verrekend door een opslag op de te betalen premie welke door de desbetreffende bank of verzekeringsmaatschappij wordt geäncasseerd. U weet wat u betaalt en ontvangt geen dus rekening achteraf.

4.Wanneer u zekerheid voor nu en in de toekomst wilt kunt u kiezen voor een abonnementsvorm. Het voordeel van een Advies Partner abonnement is dat voor doorlopende service geen extra kosten worden berekend. U betaalt voor het abonnement een maandelijkse bijdrage. U weet dus exact waar u aan toe bent gedurende de duur van dit abonnement. Daarnaast geeft het u nog al wat voordelen. U ontvangt korting op verzekeringen, jaarlijks basisonderhoud en analyse op uw verzekeringen, één keer per jaar op verzoek een kosteloos financiële update/ service gesprek(max. 1,5 uur), 10% korting op uurloon t.b.v. financieel, hypotheek, pensioen of verzekeringsadvies.
Al met al controle en overzicht over uw financiën met de optimale service van Advies Partner.